Weer

  Ga terug naar het overzicht

 

Stijging waterpeil Meer van Tiberias zet door

Kopafbeelding

5 maart 2012 - Israel heeft de afgelopen tijd te maken gehad met een erg koude winter. Veel sneeuwstromen in het noorden van het land en de kustgebieden hebben te maken met veel regenval. Door al deze neerslag bleek het waterpeil in het Meer van Tiberias gestaag toe te nemen. Deze stijging is broodnodig omdat de afgelopen jaren het waterpeil van het meer drastisch zakte als gevolg van vele droge jaren. Het Meer van Tiberias is een van de hoofdbronnen voor drinkwater in Israel.

Vrachtwagens vol met sneeuw voor kinderen

Kopafbeelding

16 februari 2012 - Veel kinderen in de Israelische stad Modi’in zagen dinsdag voor de eerste keer in hun leven sneeuw. Modi'in ligt tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Sneeuw blijft in de wintermaanden in Israel doorgaans beperkt tot de Golan Hoogvlakte. Een winkelcentrum in de stad maakte het mogelijk dat de kinderen in de sneeuw konden spelen. De winkeliersvereniging had vrachtwagens vol met sneeuw laten aanvoeren vanuit het besneeuwde noorden van Israel.

Israel onder het woestijnstof

Kopafbeelding

9 februari 2012 - Israel is gister totaal gehuld geweest in stof. De wolken van stof waren afkomstig uit Noord-Afrika. Israel heeft vaker te maken met stofstormen, maar deze keer is het meer dan normaal. Het vliegveld, Dov Hoz in Tel Aviv, heeft zelfs al haar vluchten moeten annuleren. Ook de Knesset en de Oude stad werden gehuld in woestijnstof.

Jeruzalem wordt ijsstad

Kopafbeelding

7 februari 2012 - Het gaat allemaal om creativiteit en verbeelding om Jeruzalem om te turnen in een ijsstad. De gemeente Jeruzalem is van plan haar meest bekende plekken in ijs te veranderen. Waarom? Jeruzalem organiseert dit jaar het eerste ijs-festival uit haar geschiedenis. Het evenement zal plaats vinden in de maanden maart en april van dit jaar.

De woestijn van Judea stroomt over

Kopafbeelding

16 januari 2012 - Vorige week schreef MiniCidi over de vele regen en sneeuwstormen die over Israel trokken. De dieren van het Ramat Gan Safari Park kregen natte voeten en de sneeuwsport enthousiastellingen kregen zelfs met iets teveel sneeuw te maken. Wegen naar de berg Hermon werden zelfs afgesloten. Er werd vrijdag ook al een waarschuwing uitgevaardigd voor dat al dit water. Het zou problemen met overstromingen kunnen veroorzaken in het zuiden van Israel, met name bij de opgedroogde rivierbeddingen (wadi’s) en het gevaar op instorting van kliffen. Het water is nu door de woestijn op weg naar de Dode Zee.

Sneeuwstorm op de Golan

Kopafbeelding

13 januari 2012 - Een grote sneeuwstorm heeft het noorden van de Golan-hoogvlakte en de berg Hermon aangedaan. Alle wegen in het getroffen gebied zijn geblokkeerd door de storm. De Israelische Rijkswaterstaat heeft ploegen het gebied in gestuurd om de wegen sneeuwvrij te krijgen. De politie raadt reizigers aan niet naar het gebied af te reizen. Er is namelijk een gevaarlijke situatie ontstaan door alle sneeuwval.

Extreme regen in Israel

Kopafbeelding

22 november 2011 - De afgelopen week heeft Israel in bepaalde gebieden grote hoeveelheden regen te verduren gekregen. In de afgelopen tien dagen heeft is de regio van Tel Aviv te maken gehad met extreme regenval, er viel bijna de helft van de hoeveelheid die normaal gesproken in de hele winter valt.