Vervoer

  Ga terug naar het overzicht

In Israel zijn nu kartonnen fietsen

Kopafbeelding

27 juli 2012 - Een kartonnen fiets is lang gezien als iets dat totaal onmogelijk is, maar in Israel kun je nu op een kartonnen fiets fietsen. De Israelische fietsenmaker en fervent fietser Izhar Gafni kon het idee niet loslaten. In zijn hoofd zag hij zichzelf al tijden op een kartonnen fiets fietsen. Veel ingenieurs vertelden hem dat dit onmogelijk was. De ontwerper bleef volharden in zijn idee omdat hij het een vreemde zaak vond dat er tegenwoordig wel huizen van karton gemaakt kunnen worden. Gafni fietst nu op zijn kartonnen fiets en trekt hier veel bekijks mee in de straten.

Tel Aviv wint milieuprijs

Kopafbeelding

24 april 2012 - Tel Aviv heeft een ‘Green Globe Award’ gewonnen. De stad heeft de prijs ontvangen voor het milieuvriendelijke fietsverhuur systeem, dat de naam ‘Tel-O-Fun Fietsen’ draagt. Ruim 175 landen dongen met milieuvriendelijke projecten mee naar deze prijs. Het milieuvriendelijke fietsverhuur systeem heeft nu de beschikking over 160 stations, verspreid over de hele stad.

Nieuwe treinverbinding tussen Tel Aviv en Eilat

Kopafbeelding

7 februari 2012 - Het Israelische Kabinet heeft de bouw van een treinverbinding tussen Tel Aviv en Eilat goedgekeurd. De treinverbinding maakt het vakantieparadijs op deze manier makkelijker te bereiken voor Israeli’s, toeristen en vrachtverkeer. De lijn zal maar liefst 350 kilometer lang worden en zal een besparing in reistijd opleveren van ongeveer twee uur.

Oude auto’s naar de sloop

Kopafbeelding

3 januari 2012 - Het ministerie van Milieu heeft aangekondigd dat het sloopprogramma voor oude auto’s, dit jaar weer geld. Eigenaars, van auto’s die voor 1992 zijn gemaakt, kunnen een vergoeding krijgen wanneer zij hun oude auto naar de sloop brengen. De hoogte van de vergoeding is 3.000 shekel, ongeveer 607 Euro, per auto.

Toename aantal verkeersdoden in Israel!

Kopafbeelding

10 oktober 2011 - Vierenveertig mensen verloren in de maand september hun leven bij verkeersongevallen op de Israelische wegen. Wanneer we het aantal verkeersslachtoffers vergelijken met dezelfde periode in 2010, dan zien we dat er 25 verkeersdoden zijn gevallen. Sinds januari 2011 zijn er 315 mensen omgekomen bij een verkeersongeval.

De Noord-Zuid lijn van Jeruzalem

Kopafbeelding

30 augustus 2011 - We kennen allemaal het voorbeeld van de bouwvertraging van de Noord-Zuid lijn in Amsterdam. In Jeruzalem is de nachtmerrie van bouwvertragingen bij de aanleg van de light rail, een zware tram, afgelopen. Tien jaar en rond de 1 miljard Euro verder rijdt hij van Oost naar West. Mensen mogen de eerste tijd gratis gebruik maken van de tram.