Surfster Lee Korzits waarschijnlijk de vlagdrager

13 juni 2012 - De zomer van 2012 is een echte sportzomer te noemen. Na Roland Garros, het Europees Kampioenschap voetbal, Wimbledon en de Tour de France zal de wereld haar oog laten vallen op de Olympische Zomerspelen in Londen. Vandaag zal het Israelische Olympisch Comité besluiten wie de Israelische vlag mag dragen tijdens de openingsceremonie op 27 juli. Zeer waarschijnlijk zal dit Lee Korzits zijn, Israel’s drievoudig wereldkampioen windsurfen.

 Korzits in actie tijdens WK

De Israelische afvaardiging van sporters zal de kleinste zijn sinds de Olympische Spelen in Sydney in 2000 en zal waarschijnlijk 35 sporters tellen. Het Israelische Olympisch Comité komt vanmiddag samen om te bepalen wie de vlagdrager wordt. De oorspronkelijke favoriet van het Comité was de turner Alex Shatilov maar hij heeft aangegeven liever te trainen voor de zware voorrondes die hem te wachten staan. De turner staat onder grote druk omdat veel ogen op hem zijn gericht omdat veel Israeli van mening zijn dat hij de grootste kans heeft om voor Israel een medaille te winnen.

 Start van een surfwedstrijd

Ook de viervoudig olympiër Arik Zeevi werd veel genoemd om de Israelische vlag door het stadion in Londen te dragen. Waarschijnlijk zal hij het niet worden omdat hij deze eer al tijdens de Olympische Spelen in Athene had en het is niet de gewoonte om een sporter de vlag meerdere malen te laten dragen. Lee Korzits is daarom de meest logische keus voor het Israelische Olympische Comité, de surfster is de afgelopen jaren erg succesvol gebleken en wordt gezien als een potentiele medaille winnaar.

 Arik Zeevi de succesvolle Israelische judoka

De leden van het Comité zullen vandaag niet alleen een besluit nemen wie de Israelische vlag zal mogen dragen, er zal ook besloten worden of drie sporters die niet voldeden aan de door het Comité gestelde eisen voor deelname alsnog aan de Israelische Olympische selectie worden toegevoegd.