Snowboarden in Israel, kan echt!

2 januari 2012 - Israel kent een ski resort op de berg Hermon. Op deze berg leven de Israeli zich uit op het gebied van wintersport. Skiërs waren een bekend fenomeen, maar nu is een nieuwe hype bijgekomen: snowboarden. Snowboarders zijn in Europa veel gezien op de pistes, maar in Israel is dit relatief nieuw. Stanley Rubinstein, erevoorzitter van de Israelische skibond, merkt op dat wintersport steeds populairder wordt in Israel. Er zijn nu al 15.000 Israelische wintersport enthousiastelingen lid van de tien ski verenigingen die Israel rijk is.

       

               Eerste sneeuw op berg Hermon                                 De piste Hermon

Stanley Rubinstein kwam in 1971 aan in Israel, vanuit New York. In datzelfde jaar opende in december de deuren van de eerste skipiste van Israel op berg Hermon. Rubinstein, een enthousiast skiër, is daar toen voor zeven jaar aan de slag gegaan als ski instructeur. In de begindagen was er maar een skilift en een klein groepje Israeli’s dat er gebruik van maakte. Sinds 1981 nam de interesse voor de skisport toe. Berg Hermon biedt nu een faciliteit van ruim 600 hectare, tien skiliften, 40 kilometer aan piste, skischool, winkels, materiaalverhuur en meerdere eetgelegenheden. Twee pistes worden zelfs aangemerkt als van Olympisch niveau.

De berg Hermon kan per dag 12.000 bezoekers aan. Jaarlijks maken ongeveer 340.000 mensen gebruik van de faciliteiten op de berg. 300.000 mensen skiën of boarden er ook daadwerkelijk. Ook in de zomer wordt er gebruik gemaakt van de berg. Het cafetaria op de top wordt dan het startpunt voor vele mountainbikers, zij gaan dan in volle vaart de berg af.

 

          Skilift op de berg Hermon                                                           Boarden

Bron foto's: Isranet & hermon.com