Olijfpit verspuug wedstrijd!

23 januari 2012 - Spuug hem zo ver mogelijk. Dat is het doel tijdens het jaarlijkse ‘Givat Brenner Pekelnatte Olijf Festival’. De organisatoren van het Festival hebben de ‘Internationale Federatie voor Pit Spugers’ uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de eerste officiële olijfpit verspuug wedstrijd van Israel. De eerste officiële wedstrijd staat geplanned voor 10 en 11 februari 2012.

           

                                                    Verspugen in Spanje

Het verspugen van olijfpitten is een traditie in Spanje, maar het verspugen van pitten wint aan bekendheid. Vandaag de dag zijn er olijfpit verspuug wedstrijden te vinden over de hele wereld. Landen waar er nu al regelmatig olijfpit verspuug wedstrijden worden gehouden zijn China, Italië, België en Tsjechië.      

De organisator van het Israelische festival, Avner Shiloah, vind het leuk dat Israel nu ook op een internationaal niveau mee kan gaan doen. Shiloah vind het verspugen van olijfpitten een creatieve, leuke en collectieve sport. Het bind mensen en heeft net als alle andere sporten regels waar de deelnemers zich aan moeten houden.

          

                                              Verspuug wedstrijd in New York

De ‘Internationale Federatie voor Pit Spugers’ (IFOPS) heeft zelfs een petitie gestart om het olijfpit spugen een officiële Olympische Sport te maken. Shiloah, van de Israelische verspugers, zegt dat Israel deze stap ondersteund. Het IFOPS deelde mee dat het veel tijd kost om je mondspieren te trainen. Je hebt erg sterke mondspieren nodig om de olijfpit zo ver mogelijk te spugen. Het wereldrecord staat op 21,32 meter, en op naam van een Spanjaard. Shiloah gaat ervan uit dat dit record in februari gebroken zal worden door een Israeli.

Bron foto's: Federatie Spaanse Verspugers