Mountainbiken in Israel steeds populairder

4 januari 2012 - Fietsen wordt in Israel steeds populairder. Israeli’s en toeristen zijn van mening dat je Israel het best kunt beleven en ontdekken op de fiets. De nieuwste fietsroute is 32 kilometer lang en loopt door het Ben Shemen bos. Hiermee is de route een van de langste die Israel rijk is.

De nieuwe route is onderdeel van een 1 miljoen shekel, ongeveer 200.000 Euro, kostend project. Er worden van dit geld vele fietsroutes aangelegd. De KKL-JNF (Israelische fietsvereniging) bestaat al 110 jaar en heeft zich al die tijd gericht op het uitbreiden van fietsroutes in Israel. De voorzitter, Efi Stenzler, nodigt iedereen dan ook uit om eens vanaf de fiets Israel te komen beleven.

  

        Mountainbiken door het Ben Shemen bos

Dat fietsen aan populariteit wint is niet alleen te merken aan de uitbreiding van het aanbod aan fietsroutes. Ook in de mountainbike sport wordt Israel als fietsland steeds meer erkend. Eind februari wordt in Eilat zelfs de grootste en meest professionele mountainbike marathon uit de geschiedenis van Israel georganiseerd. Deze race zal door de woestijn gaan, de naam van de wedstrijd is dan ook ‘The Desert Challenge’.    

Geen behoefte aan avontuur en rijdt je liever door de stad  op je fiets. Geen probleem, er zijn vele mogelijkheden. In Tel Aviv heeft een succesvol systeem ontwikkeld waarbij mensen fietsen kunnen huren, er zijn 150 van deze punten in de stad. Denk hierbij aan Brussel, waar dit systeem al langer in gebruik is. Ook biedt El Al, de vliegmaatschappij, de mogelijkheid om je fiets gratis mee naar Israel te nemen.   

                               

                                                          Fietsen in Tel Aviv

Bron foto's: KKL-JNF & GreenProphet