Voetbal: Maccabi Tel Aviv verliest in Istanbul

16 september 2011

Donderdagavond, 15 september, was het zover. De spelers van Maccabi Tel Aviv betreden het veld en worden toegeroepen door duizenden Besiktas fans met leuzen als: “martelaren sterven niet” en “weg met Israel”.

Een handvol meegereisde Maccabi fans werd toegeroepen en er werden spullen naar hun toegegooid op de tribune. Gelukkig had de leiding van Besiktas netten op laten hangen om de Israelische fans te beschermen. De clubleiding had de Turkse fans gewaarschuwd zich te gedragen. De UEFA had aan Besiktas meegedeeld dat er straffen zouden volgen mochten er onlusten ontstaan.  

Na al deze spanningen begon de wedstrijd. Het werd een mooie wedstrijd en Besiktas won deze met 5-1. Het Israelische leger had zes spelers van Maccabi Tel Aviv, welke hun dienstplicht vervullen, toestemming gegeven om de wedstrijd in Turkije te spelen. Eén van deze spelers, Roi Kehat, maakte in de 48ste minuut het enige Israelische doelpunt.

De coach van Maccabi, Mordehay Iwanir, vond na de wedstrijd dat de sfeer over het algemeen vriendelijk was. Tegen CNN-Turk televisie zij Iwanir: “de atmosfeer in het stadion was fantastisch, we werden met open armen ontvangen”. Iwanir wijt het verlies van de wedstrijd aan de zwakke verdediging van Maccabi Tel Aviv. De coach van Tel Aviv is van mening dat er hard gewerkt moet worden om kans mee te kunnen draaien in de Europa League.