Israelische zeilster pakt goud in Perth!

Acht jaar geleden deed ze het al een keer, nu in 2011 lukt het Lee Korzits weer! Wereldkampioen zeilen in de RS:X klasse windsurfen. Het gebeurde in Perth, Australie. Europees kampioen Zofia Noceti-Klepacka uit Polen eiste de tweede plaats op en Maria Alabau uit Spanje kwam als derde over de streep. Er stonden honderden enthousiaste mensen op de kade en velen waren met hun bootjes uitgevaren om de wedstrijd van dichtbij te kunnen volgen.

De Israelische president Shimon Peres belde Korzits om haar te feliciteren: "als ik had lange armen gehad zou hebben dan had ik je nu geknuffeld in de  naam van de Staat Israel. Je hebt hard gevochten voor de overwinning en had meer kracht dan alle anderen. Je bent geweldig en de mensen houden van je."

Premier Netanyahu nam ook contact met haar op en feliciteerde haar de grote prestatie die zij heeft geleverd. Netanyahu ging in op de jarenlange bijdrage om het niveau van sport in Israel te verhogen. Netanyahu sloot het gesprek af met: “Je hebt bewezen een uitzonderlijk talent te zijn en ik verwacht je te zien op de Olympische Spelen in London.”

        

                                          Lee Korzits in actie (Perth, 2011)

Bron: ISAF, Haaretz, Prime Ministers Office