In Israel spelen ze op school met Lego

2 januari 2012 - Een 26 jaar oude Israeli leert kinderen geavanceerde bouwtechnieken met behulp van speelgoed blokjes. ‘Het project startte in de tijd dat ik aan het revalideren was van een verwonding, opgelopen tijdens mijn dienstplicht. Ik was toen zeven maanden thuis en liep op krukken’, zei Amir Asor. Deze ‘vrije’ tijd heeft hij gebruikt met het ontwikkelen van leermiddelen, op het gebied van bouwkunde, met behulp van Lego blokjes.

 

             Amir Asor in klaslokaal                                 Jongetje 'speelt' met Lego

Asor heft maanden zitten spleen met Lego om een zo’n leuk mogelijk lesprogramma te bedenken voor kinderen. Zijn idee sloeg aan en Asor, is nu op zijn 26ste, de baas van de “Decade Group”. Zijn bedrijf is groeiende, en zijn methoden worden steeds algemener in gebruik in het schoolsysteem van Israel. Asor kreeg eind november 2011 zelfs een prijs voor ondernemer van het jaar op het gebied van jeugdzaken. De prijs kreeg hij in Engeland.  

Het succes is volgens Asor te danken aan ‘het natuurlijke instinct van kinderen om te leren door te spelen’. Zelf speelde hij als kind niet veel met Lego, hij werd pas enthousiast over Lego tijdens zijn revalidatie. In 2008 begon hij met zijn bedrijf en nu, in 2012, werken er 25 mensen in zijn ‘Lego Team’.  Dit jaar is er in Israel door 135 scholen gebruik gemaakt van het door hem ontwikkelde lesprogramma. In 2011 hebben er 2.500 kinderen in de klas met Lego mogen spelen.     

Amir Asor met zijn prijs

In de toekomst hoopt Asor dat zijn lesprogramma ook buiten Israel gebruikt zal gaan worden. Zoals het er nu naar uitziet, is er een grote kans dat er over enkele jaren ook op Nederlandse scholen gebruikt wordt gemaakt van Lego blokjes.

Bron foto's: The 2011 YBI Entrepeneur of the Year competition