Coureur Alon Day naar de VS

10 februari 2012 -  Belardi Auto Racing, een bekende ‘racestal’ uit de VS, heeft Alon Day ingehuurd voor het race seizoen van 2012. Day wordt hiermee de eerste Israelische racer in de VS. Hij zal actief worden in de ‘Indy Lghts’ klasse, een soort Formule 1. Dit jaar zal hij in 12 wedstrijden meedoen in de VS en Canada.  

           

                                          Alon Day de Israelische coureur

Alon is 20 jaar en is opgegroeid in Ashdod, Israel. Op zijn tiende verjaardag kreeg hij van zijn ouders zijn eerste kartlessen cadeau. Alon bleek een talent en hij heeft in zijn tienerjaren al meer dan 60 prijzen gewonnen. Day haalde de prijzen in Israel, Europa, Azië en Hongarije.  Hier stapte hij in steeds grotere en krachtigere raceauto’s. Op 17 jarige leeftijd, in 2009, won hij de ‘Asia Formula Renault Championship’.   

             

                               Alon Day test bij Belardi Racing, december 2011

Afgelopen jaar kreeg hij uitstel voor het vervullen van zijn dienstplicht in het IDF. Er kwam zelfs een speciale commissie van het IDF bijeen om deze dispensatie te verlenen. Het besluit werd genomen op basis van zijn behaalde prestaties in de racesport en zij gaven aan dat zijn carrière erg belangrijk is voor Israel. Direct daarop werd hij actief in de Duitse Formule 3 klasse en daar werd hij opgemerkt door oud Formule 1 winnaar Alexander Wurz. Wurz maakte van Day 1 van de 12 FIA ambassadeurs om de racesport te promoten.

Bron foto's: Belardi Racing