Alberto Contador fietst in Jeruzalem

Drievoudig Tour de France winnaar Alberto Contador sprak in Israel over zijn verwachtingen voor het wielerseizoen 2012. Het Saxo Bank team begon dit jaar met de training in het westen van de Galilea. Alberto Contador is niet de enige Tour de France winnaar bij dit team. Bjarne Riis, de eigenaar en ploegleider van het Saxo team, won de Tour de France in 1996.  

Het wielerteam zal tot en met 11 december in Israel verblijven. Het doel van het verblijf is het beginnen met de voorbereidingen voor het seizoen van de grote Europese wegwedstrijden. Het Saxo team hoopt dat het trainen in Israel de teamgeest versterkt. Ook zet het team zich in voor goede doelen.  

Gisteravond, 6 december, kreeg het Saxo Bank team een pauze in haar voorbereidingen. Het team kwam toen naar Jeruzalem om mee te doen aan een 28 km lange race van tien ronden door de straten en steegjes van de Oude stad van Jeruzalem. Na afloop van de race was er een feestelijke receptie met de burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat. Shimon Peres bedankte het Saxo team voor de keuze van Israel als land om zich voor te bereiden op het komende wielerseizoen.

             

               Burgemeester Nir Barkat (in gele trui) schudt de hand van Alberto Contador

 

Bron: Isranet