Sport en spel

  Ga terug naar het overzicht

 

Israelisch tennis dubbelteam wint van olympisch kampioen Zwitserland

Kopafbeelding

2 augustus 2012 - Andy Ram en Jonathan Erlich zijn naar de volgende ronde op het Olympishc tennistoernooi. Dit is een opmerkelijke winst omdat zij wonnen van de huidig Olympisch kampioenen dubbelspel Roger Federer en Stanislas Wawrinka. De Israeli’s hadden het moeilijk in de eerste set en verloren deze met 1-6. Daarna zette de Israeli’s alle zeilen bij en wonnen de tweede en derde set.

Surfster Lee Korzits waarschijnlijk de vlagdrager

Kopafbeelding

13 juni 2012 - De zomer van 2012 is een echte sportzomer te noemen. Na Roland Garros, het Europees Kampioenschap voetbal, Wimbledon en de Tour de France zal de wereld haar oog laten vallen op de Olympische Zomerspelen in Londen. Vandaag zal het Israelische Olympisch Comité besluiten wie de Israelische vlag mag dragen tijdens de openingsceremonie op 27 juli. Zeer waarschijnlijk zal dit Lee Korzits zijn, Israel’s drievoudig wereldkampioen windsurfen.

Oranje-spelers ontroerd door Auschwitz

Kopafbeelding

6 juni 2012 - De voetballers van het Nederlandse elftal hebben woensdag een bezoek gebracht aan het Nazivernietigingskamp Auschwitz-Birkenau. De spelers verklaarden achteraf dat ze zeer onder de indruk waren.

Israeli redt Turk op de Mount Everest

Kopafbeelding

29 mei 2012 - De bekoelde politieke relatie tussen Israel en Turkije zorgden de afgelopen jaren voor veel emotionele reacties. Twee bergbeklimmers bewezen echter op de flanken van de Mount Everest dat politiek er niet altijd iets toe doet.

Honderdjarige draagt vlam in Londen

Kopafbeelding

11 mei 2012 - Zeven jaar geleden werd bekend dat de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen worden gehouden. Londen stond op zijn kop toen het nieuws naar buiten werd gebracht en er ontstonden in de straten van de stad spontaan volksfeesten. Gisteren was de dag dat in Griekenland in Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, de vlam met veel ceremonieel vertoon werd aangestoken. De vlam gaat nu op weg naar Engeland, waar acht duizend mensen klaar staan om in een zeventig dagen durende estafette het Olympisch stadion te bereiken voor de openingsceremonie. De oudste vlamdrager is Dinah Gould, lid van de liberaal Joodse Gemeente in Barnet.

Duiken in de Dode Zee

Kopafbeelding

23 februari 2012 - De Dode Zee is nog vrijwel ontontgonnen op het gebied van duiken. Sinds kort is het mogelijk er deel te nemen aan duikexcursies. Avraham Bresler begeleid deze excursies in de zoutste zee ter wereld die door veel duikers gezien wordt als een ongeschikte plek om te duiken. Toch duikt Bresler hier al ruim 20 jaar. Duiken in de Dode Zee is volgens hem het best te vergelijken met duiken in het poolgebied, maar dan is het water hier wel warm.

Coureur Alon Day naar de VS

Kopafbeelding

10 februari 2012 - Belardi Auto Racing, een bekende ‘racestal’ uit de VS, heeft Alon Day ingehuurd voor het race seizoen van 2012. Day wordt hiermee de eerste Israelische racer in de VS. Hij zal actief worden in de ‘Indy Lghts’ klasse, een soort Formule 1. Dit jaar zal hij in 12 wedstrijden meedoen in de VS en Canada.

Gilad Shalit bij basketbal wedstrijd

Kopafbeelding

27 januari 2012 - Gilad is nu meer dan drie maanden weer thuis na zijn vrijlating uit Hamas gevangenschap. De afgelopen drie maanden heeft hij tot rust kunnen komen in zijn ouderlijk huis in Mitzpe Hila. Donderdagavond heeft hij een basketbal wedstrijd bijgewoond van het team waar hij een grote fan van is, Maccabi Tel Aviv.

Olijfpit verspuug wedstrijd!

Kopafbeelding

23 januari 2012 - Spuug hem zo ver mogelijk. Dat is het doel tijdens het jaarlijkse ‘Givat Brenner Pekelnatte Olijf Festival’. De organisatoren van het Festival hebben de ‘Internationale Federatie voor Pit Spugers’ uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de eerste officiële olijfpit verspuug wedstrijd van Israel. De eerste officiële wedstrijd staat geplanned voor 10 en 11 februari 2012.

Mountainbiken in Israel steeds populairder

Kopafbeelding

4 januari 2012 - Fietsen wordt in Israel steeds populairder. Israeli’s en toeristen zijn van mening dat je Israel het best kunt beleven en ontdekken op de fiets. De nieuwste fietsroute is 32 kilometer lang en loopt door het Ben Shemen bos. Hiermee is de route een van de langste die Israel rijk is.

In Israel spelen ze op school met Lego

Kopafbeelding

2 januari 2012 - Een 26 jaar oude Israeli leert kinderen geavanceerde bouwtechnieken met behulp van speelgoed blokjes. ‘Het project startte in de tijd dat ik aan het revalideren was van een verwonding, opgelopen tijdens mijn dienstplicht. Ik was toen zeven maanden thuis en liep op krukken’, zei Amir Asor. Deze ‘vrije’ tijd heeft hij gebruikt met het ontwikkelen van leermiddelen, op het gebied van bouwkunde, met behulp van Lego blokjes.

Snowboarden in Israel, kan echt!

Kopafbeelding

2 januari 2012 - Israel kent een ski resort op de berg Hermon. Op deze berg leven de Israeli zich uit op het gebied van wintersport. Skiërs waren een bekend fenomeen, maar nu is een nieuwe hype bijgekomen: snowboarden. Snowboarders zijn in Europa veel gezien op de pistes, maar in Israel is dit relatief nieuw. Stanley Rubinstein, erevoorzitter van de Israelische skibond, merkt op dat wintersport steeds populairder wordt in Israel.

Surfen in Israel

Kopafbeelding

15 december 2011 - Afgelopen weekend won Lee korzits de gouden medaille met windsurfen in Perth. Een opmerkelijke prestatie wanneer men kijkt hoe lang er in Israel wordt gesurft. Voordat surfplanken gemeengoed waren langs de kust van Israel was er de Hasakeh. De Hasakeh is een soort platform, groter dan een surfplank, waar men in kan gaan staan en peddelen. Sinds de jaren dertig wordt de Hasakeh gebruikt door de strandwachten.

Dankzij kitesurfen meer energie

Kopafbeelding

14 december 2011 - De Israelische ingenieur Eyal Dror, een fervent kitesurfer, kreeg een ‘Eureka’ moment tijdens het kiten. Bij kitesurfen beweeg je je voort door gebruik te maken van de wind. De vlieger moet hierbij constant in de wind gericht worden. Dror dacht toen aan zonnecellen. Waarom bewegen deze niet mee met de zon, net zoals ik met mijn vlieger doe om voldoende wind te vangen.

Israelische zeilster pakt goud in Perth!

Kopafbeelding

12 december 2011 - Acht jaar geleden deed ze het al een keer, nu in 2011 lukt het Lee Korzits weer! Wereldkampioen zeilen in de RS:X klasse windsurfen. Het gebeurde in Perth, Australie. Europees kampioen Zofia Noceti-Klepacka uit Polen eiste de tweede plaats op en Maria Alabau uit Spanje kwam als derde over de streep. Er stonden honderden enthousiaste mensen op de kade en velen waren met hun bootjes uitgevaren om de wedstrijd te van dichtbij te volgen.

Alberto Contador fietst in Jeruzalem

Kopafbeelding

7 december 2011 - Drievoudig Tour de France winnaar Alberto Contador sprak in Israel over zijn verwachtingen voor het wielerseizoen 2012. Het Saxo Bank team begon dit jaar met de training in het westen van de Galilea. Alberto Contador is niet de enige Tour de France winnaar bij dit team. Bjarne Riis, de eigenaar en ploegleider van het Saxo team, won de Tour de France in 1996.

Voetbal: Maccabi Tel Aviv verliest in Istanbul

Kopafbeelding

16 september 2011 - Donderdagavond, 15 september, was het zover. De spelers van Maccabi Tel Aviv betreden het veld en worden toegeroepen door duizenden Besiktas fans met leuzen als: “martelaren sterven niet” en “weg met Israel”. Een handvol meegereisde Maccabi fans werd toegeroepen en er werden spullen naar hun toegegooid op de tribune. Gelukkig had de leiding..