Religie

  Ga terug naar het overzicht

 

Israel keurt Duits besnijdenisverbod af

Kopafbeelding

12 juli 2012 - Een Israelische parlementscommissie heeft haar afkeuring uitgesproken over een Duits verbod op besnijdenis bij jongetjes. De Duitse ambassadeur in Israel heeft laten weten dat binnen de wetgeving gezocht zal worden naar een oplossing om het alsnog toe te staan.

Christelijke delegatie uit India in Israel

Kopafbeelding

27 februari 2012 - Een hoge christelijke delegatie uit India, waaronder twee kardinalen, is in Israel voor een week lange pelgrimstocht. De geestelijken zijn uitgenodigd door de directeur-generaal van het Ministerie van Toerisme, Noaz Bar-Nir. Hij heeft dit initiatief genomen om de betrekkingen tussen Israel en de Indiase christelijke gemeenschap te versterken.

Tu Bav, de Israelische Valentijnsdag

Kopafbeelding

14 februari 2012 Vandaag is de dag dat geliefden elkaar bloemen en presentjes geven om elkaar te tonen dat zij elkaar erg leuk vinden. Vaak gebeurt dit anoniem en op scholen door heel de wereld brengt dit toch wel spanningen met zich mee. Voor mensen die het moeilijk vinden naar degene te stappen waar zij verliefd op zijn, kan deze dag de beste mogelijkheid zijn om de stap te wagen.

Japanse priesters op vakantie in Israel

Kopafbeelding

24 januari 2012 - Het Ministerie voor Toerisme van Israel doet een poging om het toerisme vanuit Japan te stimuleren. Het ministerie heeft om die reden 130 Japanse priesters uitgenodigd die zullen worden rondgeleid langs de belangrijkste christelijke heilige plaatsen. De plaatsen die zij zullen bezoeken zijn: Jeruzalem, Tiberias en de Zee van Galilea.

Kerst en Chanoeka vallen dit jaar samen

Kopafbeelding

19 december 2011 - Kerst en Chanoeka vallen dit jaar samen en dit wordt feestelijk gevierd in Jeruzalem. Er wordt verwacht dat duizenden joden en christenen naar Jeruzalem komen hier feest te vieren. Het ministerie van Toerisme verwacht zelfs rond de 90.000 toeristen tijdens deze vakantieperiode.

Chanoeka in Israel

Kopafbeelding

14 december 2011 - Over iets meer dan een week is het zover, het is weer feest! Chanoeka! De sfeer in Jeruzalem is feestelijk te noemen. Chanoeka valt dit jaar samen met Kerstmis, waardoor er tienduizenden christelijke bezoekers worden verwacht. 2011 is voor Israel een recordjaar wat betreft toerisme, meer dan drie miljoen mensen bezochten Israel dit jaar.

Nederlanders bij jaarlijkse Sukkot tocht in Jeruzalem

Kopafbeelding

19 oktober 2011 - Een record aantal van 10.000 buitenlandse bezoekers kwam af op de jaarlijkse Sukkot tocht in Jeruzalem, welke gister plaatshad. De mensen keken toe of namen deel aan de tocht door de Israelische hoofdstad. De deelnemers van de wandeling kwamen uit de hele wereld, wel meer dan veertig landen.

Shana Tova

Kopafbeelding

28 september 2011 - Rosh Hashana 5772, het Joodse nieuwjaar komt er weer aan. Mogen en overmorgen zullen wij het oude jaar gedag zeggen en het nieuwe jaar verwelkomen. Met de Nieuwjaar viering in Nederland eten wij oliebollen en appelflappen, dat is traditie. Een Joodse traditie is het eten van een zoete appel met honing op het Joodse Nieuwjaar. Hiermee wensen we elkaar en Israel een goed en zoet jaar toe. Lesjana Tova van het MiniCidi Team