President Peres in Nazareth

21 februari 2012 - President Shimon Peres bracht gisteren een officieel bezoek aan Nazareth. De bevolking van Nazareth bestaat voor het grootste gedeelte uit Israelische Arabieren, 68%. In de stad wonen ook veel christenen, 30%. Nazareth telt ongeveer 65.000 inwoners. Peres hield in de stadsbibliotheek een voordracht van uur, aan vijfde klassers. De president las een Arabisch volksverhaal voor, met de titel ‘De prachtige wonderbaarlijke berg’.

                                     

                         President Peres spreekt voor groep prominenten uit Nazareth

President Peres zei tegen de kinderen: "Israel moet zorgen dat ieder kind gelijk is, zodat voor eenieder hun dromen bereikbaar zullen zijn. Er moet volledige gelijkheid tussen Joden en Arabieren zijn en dat begint met onderwijs, gevolgd door gelijke economische kansen en kans op werk. Blijf boeken lezen, zorg dat je het goed doet op school en blijf dromen. Jullie zijn een belangrijk en onlosmakelijk onderdeel van de Israelische samenleving en de Israelische maatschappij heeft jullie nodig."

President Peres toerde ook door de stad, en sprak hierna nog met een selecte groep van ongeveer  150 bewoners, waaronder burgemeester Ramiz Jaraisy. Verder waren bij deze vergadering  vooraanstaande burgers, en religieuze en maatschappelijke leiders aanwezig. De president werd  ingelicht over ontwikkelingen op het gebied van hightech en de mogelijkheden die het toerisme voor Nazareth kan betekenen.

                                        

                    Burgemeeste Jaraisy (L), president Peres (M) en religieuze leiders (R)

Burgemeester bedankte Jaraisy president Peres voor zijn bezoek en deelde mee dat de president in al zijn openbare functies altijd heeft gestreefd om gelijkheid tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Israel te promoten. De burgemeester is er dan ook van overtuigd dat dit bezoek op korte en lange termijn positieve gevolgen zal hebben voor de stad Nazareth.

Bron: Isranet