Officiele lancering Facebook pagina president Peres

13 maart 2012 – De internationale versie van de Facebook pagina van de Israelische president Peres is online. President Peres bezocht de Verenigde Staten en bracht ook een bezoek aan het hoofdkwartier van Facebook in Silicon Valley, Californië. Hier was de president de eregast van Facebook-bedenker Mark Zuckerberg. De president lanceerde samen met Zuckerberg zijn Facebook pagina. President Peres zei: "We waren de mensen van het Boek, nu zijn we de mensen van Facebook." Peres vroeg aan Mark Zuckerberg of hij zijn vriend wilde worden op Facebook en Zuckerberg aanvaarde dit direct. Hierop volgde applaus van de aanwezige medewerkers van Facebook en leden van de Israelische delegatie.

Shimon Peres en Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg gaf president Peres een compliment om zijn creativiteit en vroeg Peres welke doelgroepen hij wil bereiken via Facebook. Shimon Peres benadrukte dat hij de pagina heeft gelanceerd om contact te krijgen met een nieuw publiek. De president zei: "Ik bedoel met een nieuw publiek in  eerste instantie de burgers van Iran, Syrië en de Arabische wereld. Ik wordt er zeer gelukkig om hun vriend te worden en biedt hen volledige toegang tot mijn pagina. Noch de Iraniërs of Syriërs zijn de vijand van de ons, maar de extremistische leiders van deze volken."

Zuckerberg en Peres poseren voor aanwezige media

Aan het eind van het bezoek nodigde Zuckerberg  de president uit om iets te schrijven op het graffiti bord in de lobby van het Facebook hoofdkantoor, om dit historische bezoek aan Facebook te herdenken. Peres schreef met blauw krijt: 'Wordt mijn vriend voor de vrede' en vervolgens schreef hij in het Hebreeuws: "Ik nodig u allen uit om mijn Facebook vriend te worden om vrede te bevorderen ".

Zie ook: Oprichter Facebook helpt Shimon Peres met pagina

Bron: Isranet