Drukke dag voor Vladimir Putin in Israel

25 juni 2012 - Vandaag zal de Russiche president Putin landen op de Israelische luchthaven Ben Gurion. Putin is in Israel voor een officieel staatsbezoek. In 2005 was hij de eerste Russische president die Israel bezocht. Na het staatsbezoek aan Israel zal de Russische president ook bezoeken afleggen aan Jordanië en de Palestijnse Autoriteit. Het bezoek van Putin is op uitnodiging van premier Netanyahu.

 Putin ontmoet Netanyahu

President Vladimir Putin zal vanochtend in Israel aankomen voor een tweedaags bezoek. De Russische president zal op de luchthaven worden opgewacht door de Israelische minister van Buitenlandse Zaken Liberman. Putin zal rond twee uur met premier Netanyahu een overleg hebben in Jeruzalem, in de ambtswoning van Netanyahu Beit Aghion, gevolgd door een openbare gezamenlijke verklaring.

 Putin en Peres in Beijing 2008

President Peres zal vanavond ter eren van het bezoek van Putin een speciale avond organiseren in de presidentiele residentie, Beit HaNassi. Vanaf zeven uur zal er in de tuin van de residentie een receptie worden gehouden, gevolgd door een diplomatiek overleg en zal de avond afgesloten worden met een staatsdiner.