Israel heeft Wi-Fi ezels

23 augustus 2012 - Kfar Kedem is een historisch themapark in het noorden van Israel. In het park stap je 1.000 tot 2.000 jaar terug in de tijd. Tijdens een bezoek aan het park kun je graan dorsen, ouderwetse gewaden dragen, olijven persen en rijden op een ezel door de glooiende heuvels. Dit is geen plek waar je verwacht je FaceBook pagina te kunnen updaten of even een Twitpic naar je vrienden te sturen om ze te laten zien dat je actief bezig bent op je vakantie. Toch lopen er nu ezels die een oplossing bieden, de Wi-Fi ezels.

 Een ezel zonder draadloze Wi-Fi verbinding

De oprichter van het themapark Menachem Goldberg vertelde aan meerdere journalisten die naar het park waren gekomen om naar de Wi-Fi ezels te bekijken, "ons dorp [themapark] heeft 30 ezels, vijf daarvan hebben we uitgerust met draadloze routers. In de toekomst overwegen we zelfs alle ezels uit te rusten met de benodigde apparatuur." Om de bezoekers van het park het gevoel te laten behouden dat zij ‘echt’ terug de tijd in zijn gegaan moet je goed zoeken om de Wi-Fi apparatuur te vinden.

 Verkleed in het themapark

Historisch onjuist een Wi-Fi verbinding in dit themapark werd opgemerkt door een van de aanwezige journalisten. Toch ook weer niet volgens Goldberg, de ezels hielpen de mens duizenden jaren geleden al met werken en nu helpen ze ons opnieuw door de draadloze router mee te dragen. De vijf Wi-Fi ezels dragen een voederzak om de nek waarin de draadloze router zit verstopt, zodat de bezoekers nog steeds het historische gevoel kunnen beleven.