Hulpdiensten

  Ga terug naar het overzicht

 

Israelische marine redt familie van jacht

Kopafbeelding

14 augustus 2012 - Gisterenavond had een Israelische familie de schrik van hun leven. De familie was op hun jacht “Odelia” op weg vanuit de haven van Haifa naar Cyprus om vakantie te vieren. Na een aantal uren varen viel het één van de passagiers op dat er water het jacht in begon te stromen en even later hield ook de motor van de boot ermee op. De ”Odelia” dreef nu hulpeloos in internationale wateren op ongeveer 30 zeemijlen voor de kust van Libanon. Uiteindelijk liet de vader en ‘kapitein’ van het jacht een S.O.S. signaal uitgaan.

Israel helpt Italië

Kopafbeelding

3 juli 2012 - De Israelische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman heeft vier mobiele medische modules aan Italië ter beschikking gesteld om dienst te doen als regionale kraamkliniek. De Noord-Italiaanse regio Emilia-Romagna werd in mei getroffen door een grote aardbeving waardoor veel faciliteiten verloren gingen. Gisteren was de Israelische minister Lieberman op bezoek in de door de aardbeving getroffen plaats Mirandola om bij de ingebruikname van de mobiele kliniek aanwezig te zijn.

Netanyahu geeft rondleiding aan kankerpatiëntjes

Kopafbeelding

27 juni 2012 - Benjamin Netanyahu heeft gisterenavond samen met zijn vrouw en CliniClown Itzik een rondleiding gegeven aan kinderen met kanker in de woning van de premier te Jeruzalem. Netanyahu en zijn vrouw hadden geschenkmanden samengesteld en boeken uitgezocht om aan de kinderen te geven. De kinderen moeten vaak lange tijd in het ziekenhuis verblijven voor hun behandeling. Clown Itzik had veel ballonen meegenomen en deelde deze uit aan de kinderen. De kinderen waren blij verrast met Itzik en moesten erg om hem lachen.

Kinderen gered uit brandend kinderdagverblijf

Kopafbeelding

15 juni 2012 - Gisteren in de namiddag brak er een grote brand uit in de Israelische stad Bnei Brak, een voorstad van Tel Aviv. Hulpdiensten rukten in grote getalen uit naar het synagoge complex dat in brand stond. In het brandende complex is ook een kinderdagverblijf gevestigd waar op dat moment 150 kinderen aanwezig waren. Het lukte de hulpverleners om in korte tijd al de kinderen veilig uit het brandende kinderdagverblijf te evacueren. De hulpverleners noemde de geslaagde actie “wonderbaarlijk”.

De eerste vrouwelijke brandweercommandanten van Israel

Kopafbeelding

27 maart 2012 - Dana Bokobza en Dina Jones zijn de eerste Israelische brandweerlieden die toegelaten zijn tot de opleiding van brandweercommandant, welke twee maanden duurt. Na afronding van de opleiding zullen zij een team van brandweerlieden gaan leiden bij de bestrijding van branden. Beiden vrouwen hebben al jaren ervaring opgedaan als ‘brandweervrouw’ en hebben getoond dat zij bestand zijn tegen de druk die werken in een gevaarlijke situatie met zich mee brengt.

Israelische brandweer redt politie en inbreker

Kopafbeelding

16 februari 2012 - De politie van Ashdod volgde een inbreker welke wilde vluchten vanaf de vierde verdieping van een gebouw. De dief probeerde via waslijnen naar beneden te komen en hij mishandelde daarvoor ook nog een bewoner van de flat.

Israel biedt Chili hulp aan, na bosbrand

Kopafbeelding

3 januari 2012 - Israel heeft Chili aangeboden een team van boomspecialisten naar Chili te sturen. De Israelische experts zouden kunnen assisteren bij het planten van nieuwe bomen. Door een brand in het Nationale Park ‘Torres de Paine’ zijn veel bomen verloren gegaan. De bosbrand zou per ongeluk zijn veroorzaakt door een jonge Israelische backpacker, Rotem Zinger. Zinger heeft vastgezeten op verdenking van het per ongeluk veroorzaken van een bosbrand. Zelf heeft hij altijd ontkend iets met de brand te maken te hebben gehad.

Een jaar na de Carmel bosbranden

Kopafbeelding

5 december 2011 - Een jaar na de verwoestende brand in het bosgebied Carmel, noordelijk Israel, wordt de nieuw opgerichte Brandbestrijding eenheid, de 249ste ‘Lucht Brandbestrijding Eenheid’, aan het Israelische publiek gepresenteerd. De ramp heeft het leven gekost aan 44 mensen. De brand begon op 2 december 2010 rond 11 uur, het duurde vier dagen om de brand onder controle te krijgen, verwoeste 12.000 hectare bos en 74 huizen.

Politie in Nederland mag meer dan de Israelische!

Kopafbeelding

5 december 2011 - Een Israelische rechter heeft een 25 jarige man vrijgesproken van het niet meewerken met de politie en uiteindelijk de mishandeling van een politieagent. De man weigerde in eerste instantie zijn identiteitspapieren (ID) te tonen en dit liep uit tot een ordinaire vechtpartij. In Nederland zijn wij allemaal verplicht om ons te identificeren, de Nederlandse regels blijken scherper dan de Israelische.

Hoe om te gaan met rampen

Kopafbeelding

18 november 2011 - Vijf medische experts uit Indonesië zijn op dit moment in Israel om een seminar bij te wonen in het Rambam ziekenhuis te Haifa. Het seminar richt zich op de manier waarop slachtoffers van rampen het best kunnen worden behandelt. Het seminar wordt is georganiseerd door Mashav....

Israel helpt Ecuador met bouwen van speelplaatsen

Kopafbeelding

11 oktober 2011 - Een speeltuin voor kinderen met een handicap. Zo gemaakt denken velen, wat aanpassingen aan de speeltoestellen en spelen maar. Israel vind dit niet passen bij haar idee over toegankelijke speelplekken voor gehandicapten. Sinds zes jaar zijn er in Israel ‘Vriendschap Parken’. Deze parken worden speciaal gepland.....

Palestijnse kinderen in Israelische ziekenhuizen

Kopafbeelding

23 september 2011 - Een groep 180 Palestijnse kinderen verblijft voor een behandeling tegen kanker in Israelische ziekenhuizen op de Westelijke Jordaanoever. De kinderen krijgen hier een beenmerg transplantatie, 50 van hen hebben de behandeling al ondergaan. De kinderen die zich goed genoeg voelden kregen, samen met hun ouders, een dagje uit....