Slachtoffers schietpartij Toulouse in Israel begraven

20 maart 2012 - Gisteren werd de wereld opgeschrikt door de moordpartij bij een Joodse school in Toulouse, Frankrijk. Een motorrijder stapte voor de school af en begon met schieten op de aanwezige ouders en kinderen. Er vielen vier dodelijke slachtoffers: Miriam Monsonego (zeven jaar), Rabbijn Jonathan Sandler (29 jaar), Arieh Sandler (5 jaar) en Gabriel Sandler (vier jaar). Israelische diplomaten zijn nu in gesprek met de Franse autoriteiten om de dodelijke slachtoffers over te brengen naar Israel om daar begraven te worden. Dit in overeenstemming met de wensen van de familieleden van de slachtoffers.  

Franse politie onderzoekt de plaats van de schietpartij

In een verklaring van het Israelisch ministerie van Buitenlandse Zaken staat gemeld: "Na de verschrikkelijke moorden in Toulouse zijn de Israelische ambassade in Parijs, evenals het Israelische consulaat in Marseille in contact getreden met getroffen familieleden. De familieleden gaven aan dat het hun wens is om hun geliefden over te brengen naar Israel voor de begrafenis." De premier van Israel, Benjamin Netanyahu, heeft gisteren verklaard de Franse autoriteiten op alle mogelijke manieren te willen helpen om de dader voor de rechter te brengen. Netanyahu zei: "Ik beloof dat de Israelische regering de Franse regering zal helpen bij deze taak, een aantal slachtoffers was ook Israeli."

Na de aanslag zoeken velen troost bij elkaar

De aanslag was de derde in de afgelopen dagen, maar de eerste die gericht was tegen de Joodse gemeenschap van Frankrijk. De vorige aanslagen waren gericht tegen Franse militairen in Zuid-Frankrijk. Medewerkers van Justitie in Frankrijk vinden het nog te vroeg om te spreken van haatmisdrijven of terrorisme, zij denken eerder aan een ‘seriemoordenaar’.