Overig

  Ga terug naar het overzicht

 

Autistische kinderen op een ‘normale’ school

Kopafbeelding

26 april 2012 - De openbare lagere school Yad Hamoreh in Jeruzalem is een onder reguliere scholen toch een erg speciale. De school, opgericht in 1998, heeft 236 leerlingen waarvan er 49 licht tot ernstig autistisch zijn en toch bij elkaar in de klas zitten. De leerlingen doen alles samen, van eten tot zwemmen. De school heeft wel een aangepast lesprogramma voor de autistische kinderen waarin therapiesessies verwerkt zijn. De therapiesessies worden druk bezocht ook door de niet autistisch leerlingen.

Zeven achtergrondkaternen over Israel

Kopafbeelding

Op aantrekkelijk opgemaakt A3- formaat behandelen de CIDI katernen zes kernkwesties uit het Israelisch-Palestijns conflict. De katernen geven gedetailleerde informatie over zes onderwerpen die regelmatig het punt van discussie zijn als het om Israel gaat.

Premier Netanyahu bij familie slachtoffers Toulouse

Kopafbeelding

22 maart 2012 - Gisteren vond op de begraafplaats Givat Shaul, te Jeruzalem, de begrafenis plaats van de vier in koelen bloeden vermoorde joden in Toulouse. Alle vier de slachtoffers hadden de Franse en Israelische nationaliteit. Duizenden mensen bezochten de plechtigheid voor Rabbijn Sandler, zijn twee zoons en de dochter van Rabbijn Monsonego. Rabbijn Monsonego is de schooldirecteur van de getroffen Franse Joodse school. De dader is vanochtend al schietend uit het raam van zijn flat gesprongen en vond hierbij de dood.

Slachtoffers schietpartij Toulouse in Israel begraven

Kopafbeelding

20 maart 2012 - Gisteren werd de wereld opgeschrikt door de moordpartij bij een Joodse school in Toulouse , Frankrijk. Een motorrijder stapte voor de school af en begon met schieten op de aanwezige ouders en kinderen. Er vielen vier dodelijke slachtoffers: Miriam Monsonego (zeven jaar), Rabbijn Jonathan Sandler (29 jaar), Arieh Sandler (5 jaar) en Gabriel Sandler (vier jaar). Israelische diplomaten zijn nu in gesprek met de Franse autoriteiten om de dodelijke slachtoffers over te brengen naar Israel om daar begraven te worden.

Israelische backpacker in Chili vrijgelaten

Kopafbeelding

10 februari 2012 – Begin januari was er een grote brand in het Nationale Park ‘Torres de Paine’ in Chili. De bosbrand zou per ongeluk zijn veroorzaakt door een jonge Israelische backpacker, Rotem Zinger. Een rechter in Chili heeft gister over de zaak geoordeeld en hij heeft besloten dat Zinger vrijgelaten mag worden.

Slapen in een Reddingsbrigade hut

Kopafbeelding

12 januari 2012 - Wil je eens wat anders als je op vakantie gaat? Heb je genoeg van die saaie hotelkamers? Misschien is het wat voor jou om in een opgeknapte hut van de Reddingsbrigade te slapen. In Tel Aviv wordt dit nu mogelijk, dichterbij het strand kun je niet slapen.

' Het geheim van de gouden ster' dinsdag in Amstelveen

Kopafbeelding

Dinsdag 29 november presenteert Jennifer Peersmann haar nieuwste boek. ' Het geheim van de gouden ster' wordt om 17.00 in Boekhandel Venstra te Amstelveen aan de heer Naftaniel, directeur CIDI, aangeboden. Wij hopen jullie daar te zien!

Lucs avontuurlijke Israelvakantie wint MiniCidi wedstrijd

Kopafbeelding

22 november 2011 - De schrijfwedstrijd “Hoe was mijn vakantie in Israel?”, is gewonnen door Luc van Leeuwen. Luc wint een geldbedrag van 500 euro, een boekenpakket, en voor zijn ouders vijf jaar lidmaatschap als ‘Vriend van CIDI’. Zijn reactie: “Ik ben er super blij mee!!!”

Kom naar de voorstelling 'Het beloofde feest' van Ilay den Boer!

Kopafbeelding

Vind je theater ook zo leuk? Kom dan 15 november naar de voorstelling 'Het beloofde feest deel 4: Zoek het lekker zelf uit' van de Nederlands-Israelische theatermaker Ilay den Boer. De voorstelling is in Den Haag.

Nieuwe immigranten

Kopafbeelding

31 oktober 2011- Afgelopen week kwamen 150 nieuwe immigranten in Israel aan. De nieuwe immigranten kregen, een paar dagen na het maken van hun Aliyah, hun nieuwe Israelische identiteitskaart op een speciaal evenement. Dit evenement werd georganiseerd door het Joods Agentschap en vond plaats bij de Westelijke Muur. Het Joods Agentschap is in 1923 opgericht en houdt zich bezig met de joodse immigratie. Het merendeel...

De moeder van Superman is Israelisch

Kopafbeelding

27 september 2011 - De Israelische actrice Ayelet Zurer zal de rol van Lara in “Superman: Man of Steel” gaan spelen. Lara is de geboortemoeder van Kal-El, Superman. Zurer weet pas sinds kort dat zij de rol gaat spelen eerst zou een andere actrice deze gaan rol spelen. In het verleden speelde zij in de film “Angels and Demons” (2009) met Tom Hanks en in Steven Spielberg’s “Munich” (2005).