Defensie

  Ga terug naar het overzicht

 

Dienstplicht voor alle Israeli’s

Kopafbeelding

12 juli 2012 - De Israelische regeringspartij Likoed heeft zich achter een plan geschaard om de dienstplicht uit te breiden voor ultraorthodoxe Joden. De instemming volgt na een demonstratie in Tel Aviv waarbij duizenden mensen protesteerden tegen de uitsluiting van deze groep.

Israel breidt Iron Dome-systeem uit

Kopafbeelding

29 mei 2012 - Het Israelische leger is bezig met plannen om het luchtafweersysteem uit te breiden. Als de technologische upgrade succesvol verloopt, kunnen ook langeafstandsraketten worden onderschept. Op dit moment opereert het leger vier batterijen luchtafweergeschut en is het van plan twee extra te installeren. Elke batterij bestaat uit een radarsysteem en drie snelvuurkanonnen. Deze zijn uitgerust met elk twintig ´interceptors´.

IDF bedoeďenen oefenen in stedelijke omgeving

Kopafbeelding

17 april 2012 - De paasvakantie periode was erg onrustig in het zuiden van Israel. De Israelische badplaats Eilat is een favoriete plek van Israeli’s om de vakantie door te brengen. Juist in deze vakantietijd zijn er veel raketten op het zuiden van Israel afgeschoten vanuit de Sinaď. Begin april nog werden bewoners van de badplaats opgeschikt door een aantal grote raketexplosies.

Speler ‘Warcraft’ bediend ‘Iron Dome’ als beste

Kopafbeelding

10 april 2012 - Binnen het Israelische leger is Idan Yahya, 22 jaar, de huidig recordhouder in het neerschieten van raketten die op Israel worden afgevuurd met behulp van de Iron Dome installatie. De jonge Yahya werd om deze reden zelfs geďnterviewd door het Amerikaanse blad ‘Wired Magazine’. Idan zei tijdens het interview dat hij een fervent speler van World of Warcraft is en hier “veel tijd” in stak tijdens zijn middelbare school periode. Idan Yahya denkt dat hij door het spelen van dit spel zo goed met de Iron Dome om kan gaan.

Rav Aluf Benny Gantz verrast troepen

Kopafbeelding

3 april 2012 - De chef staff van het IDF, luitenant Generaal, Benny Gantz lijkt er persoonlijk zorg voor te dragen dat zijn troepen in opperste staat van paraatheid zijn. De Rav Aluf legt veelvuldig verrassingsbezoeken af aan eenheden en bases van de luchtmacht, marine en het grondleger. Gantz kan nu kijken hoe de troepen erbij staan. Militairen worden over het algemeen op de hoogte gebracht van hoog bezoek, en zij zorgen dan dat de basis en de aanwezige militairen erin tip top conditie bijstaan.

Hovercraft 50 meter omhoog

Kopafbeelding

26 maart 2012 - Sky Sapience, een Israelisch bedrijf, bouwt aan een hovercraft die surveillance apparaten tot op een hoogte van 50 meter kan brengen. Het apparaat weegt tien kilogram en wordt de ‘HoverMast’ genoemd. ‘Hover’ betekent zweven in het Engels en ‘Mast’ verwijst naar de ketting waar het apparaat aan vast zit. De ketting werkt als een stekker, in de ketting zit een stroom- en breedbandkabel verwerkt, waardoor de benodigde elektriciteit naar, en data vanaf, het zwevende surveillance apparaat gezonden, en ontvangen, kan worden.

In twee dagen 150 raketten vanuit Gaza afgeschoten

Kopafbeelding

13 maart 2012 - De afgelopen dagen zijn er al meer dan 150 raketten op Israel afgeschoten vanuit de Gazastrook. Deze raketregen maakt dat er meer dan een miljoen Israeli’s gevaar lopen om geraakt te kunnen worden door een raket. Hamas en Palestijnse groeperingen uit de Gazastrook schieten zoveel raketten af op Israel omdat de Israelische luchtmacht afgelopen weekend een bekende terroristenleider in Gaza heeft geliquideerd. De Israelische actie was een reactie op de al jaren durende beschietingen met raketten op het zuiden van Israel vanuit de Gazastrook.

IDF paratroepers trainen

Kopafbeelding

19 januari 2012 - Ter voorbereiding op eventuele toekomstige conflicten buiten het Israelische grondgebied, hebben de IDF paratroepen een grootschalige oefening gehad. De oefening vond gisteravond plaats in de Negev woestijn. Dit is de grootste oefening sinds 15 jaar, die door de parachutisten brigade is gehouden.

Jeruzalem sluit de toegang tot de Mughrabi brug

Kopafbeelding

12 december 2011 - De Mughrabi brug in Jerzualem is een brug, voor niet-moslims, die leidt van de Westelijke Muur naar de Tempelberg. De brug is zondag afgesloten uit vrees dat hij zal instorten. Vorige week schreef Schlomo Eshkol, de gemeentelijk ingenieur van Jeruzalem, een brief aan de ‘Western Wall Heritage Foudation’. Eshkol gaf in de brief aan dat hij van plan is de “onmiddellijke sluiting van de brug” te eisen en het “gebruik ervan te verbieden.”

Gilad komt naar huis

Kopafbeelding

18 oktober 2011 - Gilad Shalit, korporaal in het IDF, wordt op 25 juni 2006 ontvoerd door Hamas terroristen. De ontvoering vind plaats in Israel, niet ver van de Kerem Shalom overgang. De ontvoering was een goed opgezette Hamas actie. De zeven Hamas terrositen die deelnamen aan de actie hadden de beschikking over lichte wapens, antitank raketten en explosieven. Zij maakten gebruik van een tunnel...

79% van de Israeli's voorstander gevangenenruil

Kopafbeelding

17 oktober 2011 - Een bekend Instituut in Israel heeft onderzocht hoe de Israeli’s aankijken tegen de deal die is gemaakt om Gilad Shalit vrij te krijgen. Israel laat 1.027 veroordeelde gevangenen vrij. Het is een grote prijs die Israel betaald maar ze zijn blij dat Gilad mogelijk snel naar huis komt. Gilad Shalit zit al 5 jaar vast. Dit is zo een lange tijd dat hij de introductie van de iPhone en Twitter heeft gemist.

Lancering Arabische website van IDF

Kopafbeelding

12 oktober 2011 - De afdeling woordvoering van het Israelische leger (IDF) maakte gister, 11 oktober, officieel bekend dat er een Arabische website wordt gelanceerd, in de toekomst ook een Arabische Twitter-account en Facebook pagina. Sinds de lancering van de Arabische website heeft de IDF al duizenden hits gekregen vanuit landen over de hele Arabische wereld en het Midden-Oosten.