Plant en dier

  Ga terug naar het overzicht

 

Hittegolf in Israel, mens en dier eten ijsjes

Kopafbeelding

17 juli 2012 – Ijs wordt veel gegeten in Israel, zeker tijdens een hittegolf zoals er nu is. Israeli’s eten erg veel ijs, ongeveer 10 liter ijs per persoon per jaar. De Italianen eten bijvoorbeeld maar 6,2 liter ijs per persoon per jaar terwijl dit traditioneel gezien wordt als het ijsjes land.

Bluti de alleenstaande vader pinguïn

Kopafbeelding

24 mei 2012 - Mannetjes pinguïn Bluti heeft zonder hulp van zijn vrouwtje, Peleg, een ei uitgebroed. Bluti werd een maand geleden in de steek gelaten door Peleg en heeft toen een maand lang op het ei gezeten. Uit het ei kwam vorige maand een gezond baby pinguïn gekropen. Normaal gesproken wisselen de ouders regelmatig af met de dienst op het ei, maar in het Ramat Gan Safari Park deed Bluti het alleen.

Israelische politie redt gestolen honden

Kopafbeelding

10 mei 2012 - Gisterennacht heeft de Israelische politie in Jericho, een stad op de Westelijke Jordaanoever, een speciale reddingsmissie uitgevoerd. De actie was op touw gezet om twee uit Israel gestolen honden te bevrijden. De politie ambtenaren werden bij de reddingsmissie ondersteund door eenheden van het Israelische leger. De militairen en de politieagenten werden in Jericho aangevallen, er werden stenen en molotov cocktails naar hen gegooid door de plaatselijke bevolking.

Uitgestorven struik herontdekt in Israel

Kopafbeelding

27 april 2012 - In de woestijn van zuidelijk Israel is deze week een zeldzame struik ontdekt, eigenlijk herontdekt. Zestig jaar geleden waren wetenschappers het er over eens dat de struik was uitgestorven. Hiermee het zelfde lot delend met veel andere woestijnplanten in Israel. Dicht bij kibboets Yotvata werd deze week echter toch zo een uitgestorven struik gevonden.

Dolfijnentherapie laat doofstomme weer praten

Kopafbeelding

16 maart 2012 - In 2007 werd de zestien jarige Morad Azva op zijn school aangevallen en in elkaar geslagen. De verwondingen die hij opliep waren ernstig en hij werd door deze ervaring doofstom. Morad stopte met praten en sloot zich af van de wereld om hem heen. Therapie met de dolfijnen heeft hem erg geholpen, hij praat zelfs weer.

Israeli’s helpen Chinezen met koeien

Kopafbeelding

16 maart 2012 - De economie in China loopt al jaren goed, de bevolking krijgt meer geld om uit te geven en zij hebben nu de zuivelproducten ontdekt; vlees, melk, kaas en boter. Koemelk is hierbij het meest gewild. Dit is een grote verandering in het voedselpatroon van de gemiddelde Chinees. Om aan de vraag naar de zuivelproducten te kunnen voldoen hebben een aantal Chinese melkveebedrijven de hulp ingeroepen van Israelische specialisten. De Israeli’s gaan de chinezen trainen in effectieve bedrijfsvoering en efficiënt gebruik van moderne technologieën.

Ook echte ‘Tulpen uit Amsterdam’ in Israel

Kopafbeelding

13 februari 2012 - Al dertien jaar lang verzorgt de Nederlandse organisatie Christenen voor Israel een tulpentour door Israel. Een aantal Nederlanders reizen in een busje door Israel. De ‘tulpenmobiel’ bezorgd dan door geheel Israel zakjes met tulpenbollen, in totaal gaat het om ongeveer 140.000 bollen. De tulpenbollen zitten verpakt in zakjes, per zakje ongeveer zeven bollen.

De dieren hebben natte voeten

Kopafbeelding

13 januari 2012 - De winter in Israel is dit jaar ongewoon warm en ook de regen valt maar sporadisch. Veel mensen zien dit als een gevolg van de opwarming van de aarde. Er zijn wel een paar relatief stormachtige dagen geweest, maar op het kun je gewoon weer in je korte broek naar buiten. De afgelopen week liet een ander beeld zien qua weersomstandigheden. Er viel regen en ook de avonden werden wat koeler.

Servische gier vrijgelaten na behandeling in Israel

Kopafbeelding

12 januari 2012 - De Servische gier werd dinsdag in het wild vrijgelaten, nadat hij twee maanden lang een behandeling had ondergaan in een Israelisch dierenziekenhuis. De gier was gewond en werd gevonden bij Kibboets Lehavot Habashan, in Noord Israel. Hij werd met spoed naar een dierenziekenhuis gebracht dat gespecialiseerd is in wilde dieren. De vogel werd onderzocht en het bleek dat hij meerdere kogelwonden had.

Sahara rammen naar Vietnam

Kopafbeelding

9 januari 2012 - Het Ramat Gan Safari Park draagt veel bij aan projecten die gericht zijn op het beschermen van diersoorten. Het safaripark stuurt twee zeldzame Sahara rammen uit haar collectie naar Ho Chi Min stad in Vietnam. De rammen gaan op reis omdat zij onderdeel zijn van een wereldwijd fokprogramma. De Sahara rammen zijn een bedreigde diersoort en dit fokprogramma dragen bij aan conservatie van deze speciale ramsoort.

Dobale, de giraffe koning, komt terug

Kopafbeelding

20 december 2011 - Dobale, een giraffe die bijna 16 jaar wordt, krijgt een mooi verjaardagscadeau. Dobale wordt teruggeplaatst in zijn oude verblijf in het Ramat Gan Safari Park. De giraffe heeft al veel nakomelingen verwekt. De meeste van zijn nakomelingen zijn van het vrouwelijk geslacht. Drie jaar geleden werd besloten om de giraffe te verplaatsen. De verzorgers waren bang dat Dobale te veel interesse in zijn dochters zou krijgen en met hen zou willen paren.

Twee keizertamarin’s voor het Ramat Gan Safari Park

Kopafbeelding

14 december 2011 - Tsjechië heeft twee keizertamarins geschonken aan het Ramat Gan Safari Park in Tel Aviv. De tamarins vallen op door hun grote witte snor. De toevoeging ‘keizer’ heeft deze tamarinsoort gekregen ter ere van de Duitse keizer Wilhelm II. Wilhelm II had ook een lange en indrukwekkende snor.

Israelische Luchtmacht heeft last van vogels

Kopafbeelding

7 december 2011 - De Israelische Luchtmacht (IAF) krijgt na het verlies van 10 straaljagers en de dood van drie piloten de beschikking over een speciale radar. De speciale radar installatie waarschuwt voor zwermen van vogels. Honderden miljoenen vogels vliegen ieder jaar door het luchtruim van Israel. Israel ligt op een grote vogel migratie route.

Nog een Hula kikker gevonden

Kopafbeelding

30 november 2011 - De Hula kikker was twee weken geleden groot nieuws. Er werd een vrouwelijk exemplaar gevonden. Nu is er een mannelijk exemplaar gevonden, welke twee maal zo groot is als het vrouwtje. De kikker die in 1940 werd ontdekt in Israel, werd sinds 1955 niet meer waargenomen. In totaal zijn er toen vijf van deze kikkers.....

Indiase uil op vakantie in Israel

Kopafbeelding

28 november 2011 - Een kleine gestreepte dwergooruil heeft begin deze maand een reis gemaakt vanuit India naar Israel. Hij heeft dit alleen niet vliegend gedaan maar het kleine beestje heeft de reis afgelegd per schip. De Indiase uil was een verstekeling op een Griekse olietanker die een reis vanuit India naar Europa maakte. De uil heeft bijna de gehele wereld gezien. De olietanker reisde via de Indische Oceaan, Atlantische Oceaan, de Straat van Gibraltar en meerde uiteindelijk aan in Ashkelon, Israel.

CIDI krijgt nazaat Anne Frankboom

Kopafbeelding

22 november 2011 - Een gulle gever uit Den Haag die in het bezit was van een nazaat van de boom waarop ooit Anne Frank uitkeek vanuit haar onderduiksdres in Amsterdam, heeft besloten zijn drie jaar oude boom te schenken aan het CIDI....

Israelische dierentuin viert geboorte van baby giraffe

Kopafbeelding

18 november 2011 - Het Ramat Gan Safari Park, de Israelische Beekse Bergen, is maandag verblijd met de geboorte van een gezonde giraffe. Zijn Moeder Dikla heeft een zware bevalling gehad. Het hoofd van de dierenverzorging Yigal Hortowitz gaf aan dat hij zag dat er iets mis ging tijdens de bevalling en riep meerdere personeelsleden op om bij de geboorte te assisteren.