Anne Frank boom in Leiden gesloopt

17 augustus 2012 - In het zuiden van het land zijn de scholen al begonnen, in Leiden beginnen de scholen komende maandag. Leraren van de Anne Frankschool in Leiden die zich kwamen voorbereiden op de lessen die zij de kinderen dit jaar gaan geven schokken zich bij de betreding van het schoolplein rot. De Anne Frankboom die in het midden van het schoolplein staat bleek afgebroken. Het enige dat nog rest is een stammetje van ongeveer een meter.

 Nazaat Anne Frank boom bij CIDI (2012)

Loes de Keuning die lang de zorg voor de boom, eerst een stekje, op zich genomen tot hij in december 2011 zo groot was geworden, ruim twee meter, dat hij geplant is in het midden van het schoolplein. Mevrouw De Keuning had gisteren een gesprek met het Leidsch Dagblad en sprak zich in ferme woorden uit tegen de vernieling. De Keuning hoopt dat door aandacht die de media aan dit voorval geeft, onder andere op TV West, dat de daders zich “het schaamrood ze naar de kaken stijgt.’’

 Nazaat Anne Frank stek (2011)

In 2008 kregen alle Anne Frank-scholen in Nederland een stek van de kastanjeboom bij het achterhuis in Amsterdam, die Anne Frank in haar dagboek beschrijft. De boom was toen al erg ziek en stond in een staalconstructie om hem overeind te houden. Zelfs de constructie bleek in 2010 niet meer te voldoen toen de boom tijdens een storm omviel. Voorlopig blijft de gesloopte boom op het schoolplein in Leiden staan in de hoop dat hij weer gaat uitlopen.

Zie ook: CIDI krijgt nazaat Anne Frank boom