Religieuze plaatsen

Israel en ook de Westelijke Jordaanoever staan bol van te bezoeken religieuze plaatsen. Niet gek, want veel van de religieuze verhalen speelden zich af in dit gebied! Hieronder vind je een opsomming van de belangrijkste religieuze plaatsen voor joden, christenen, moslims, druzen en bahai.

Jeruzalem

Kopafbeelding

Jeruzalem is een belangrijke stad voor de drie grootste monotheistische religies: het jodendom, christendom en islam. Een monotheistische religie kenmerkt zich door het geloven in één God. In Jeruzalem staan verscheidene belangrijke religieuze gebouwen.

Bethlehem

Kopafbeelding

In de buurt van Bethlehem bevindt zich de graftombe van Rachel, de vrouw van Jacob. Voor Joden is dit hun derde heiligste plaats. Christenen geloven dat in Bethlehem Jezus was geboren. Zij hebben daar de Geboortekerk gebouwd.

Hebron

Kopafbeelding

Op de Tempelberg met de Westelijke Muur na, is de Grot van de Patriarchen en Matriarchen de tweede belangrijkste plaats voor Joden. Hier zouden de voorvaderen Abraham, Isaac en Jacob en de voormoeders Sarah, Rebecca en Leah begraven liggen.

Nazareth

Kopafbeelding

In de voornamelijk door Arabieren bewoonde stad Nazareth staat de Basiliek van de Aankondiging. Katholieken geloven dat de moeder van Jezus (Maria) hier van de engel Gabriel bezoek kreeg.

Meer van Kinneret

Kopafbeelding

Naar het Meer van Kinneret, ook wel bekend als het Meer van Galilee, komen veel Christelijke pelgrims. Hier speelt zich grotendeels het verhaal rondom Jezus zich af.
Voor Joden ligt een belangrijke rabbijn begraven in Tiberias: Maimonides.

Hoornen van de Hittin

Kopafbeelding

De schoonvader van Mozes, Jetro genaamd, wordt door de Druzen met groot respect behandeld. Het graf van Jetro zou zich hier aan de voet van de Hoornen van Hittin bevinden.

Nabij Akko

Kopafbeelding

Ten noorden van Haifa, twee kilometer van het plaatsje Akko, ligt nog een voor de Bahai heilige plaats. Hier vind je de graftombe van Baha’u’llah, de opvolger van Ba’b, terug.

Haifa

Kopafbeelding

Voor de Bahai is dit een van de heiligste plaatsen. Hier ligt Ba’b begraven en rondom zijn graftombe zijn 18 monumentale terrassen gebouwd. Deze terrassen liggen tegen de berg Carmel aan.