Natuurparken

Jeruzalem

Bijbelse dierentuin

Hier zijn ongeveer 1.200 dieren te bewonderen die in de Bijbel voorkomen. Je vindt er met uitsterven bedreigde dieren en ook dieren die in dit gebied niet meer in het wild leven.

Bij de Dode Zee

Ein Gedi

Ein Gedi is als een oase midden in de woestijn. In dit natuurreservaat vind je veel verschillende dieren en planten, rotsen en watervallen. Ook is er een nationaal archeologisch park met opgravingen uit de oudheid. Je ziet bijvoorbeeld de resten van een oude synagoge uit de Byzantijnse tijd met een prachtige mozaïeken vloer.

Eilat

Onderwaterobservatorium

Het observatorium is een speciale glazen kijkruimte die onder water is gebouwd. Je kan de tropische vissen die eromheen zwemmen en het koraal van de Rode zee bewonderen. Rondom het observatorium zijn er ook verschillende aquaria met de verschillende dieren die de Rode Zee rijk is, zoals haaien.

HaChoela vallei

Dit prachtige natuurreservaat ligt in noord-Israël. Er is een park in met allerlei soorten dieren. Tweemaal per jaar zal je door de vogels de lucht niet meer kunnen zien, want de Goela-vallei is het op één na belangrijkste doortrekgebied voor trekvogels! Veel vogels uit Europa vliegen via Israël naar Afrika om de barre Europese winter te ontkomen en gaan in de lente weer terug. Zij vliegen vele kilometers en Israël is dan een goede plek om even bij te komen!