Badplaatsen

Rode Zee

De badplaats Eilat ligt aan de Rode Zee. Deze zee ligt helemaal in het zuiden van Israel. Daar grenst Israel aan Jordanie en Egypte.

Eilat is een ideale plaats om eens lekker uit te rusten. Je kan luieren op het strand, genieten van het uitzicht en het mooie weer.

 

Maar je kan je ook bezig houden met verschillende activiteiten zoals rijden op een kameel, zwemmen met of zonder dolfijnen, snorkelen of duiken, rijden op een band (zie filmpje hiernaast), slenteren over de boulevard met de vele winkeltjes, musea of pretparken bezoeken en nog veel meer!

Dode Zee

Zwemmen in de Dode Zee is een bijzondere ervaring. Het lijkt net alsof je op het water zweeft. Dat komt door het vele zout in het water. Er zit zoveel zout in, dat er niets in groeit of leeft. Het zoute water en modder vol mineralen uit de Dode Zee, zorgen voor een mooie, zachte en gladde huid: deze zee is dan ook een waar kuuroord. Als je gaat zwemmen in deze zoute zee, houd je wel aan de veiligheidsvoorschriften. Zo mag je bijvoorbeeld niet met je hoofd onder water gaan!

Overigens liggen de oevers van de Dode Zee ongeveer 394 meter beneden zeeniveau. Dat is laag! Vergelijk dat met het laagste punt in Nederland dat slechts 6,7 meter onder zeeniveau ligt! Maar goed, de oevers van de Dode Zee behoren dan ook tot de laagste droge plek op aarde.
 

De temperatuur van de Rode Zee wordt niet kouder dan 18 graden Celsius. Lekker zwemmen, dus!

 

We hebben ook over Eilat en de Dode Zee geschreven bij het onderwerp Natuurparken en hier schrijven we wat meer over de stad Eilat.