Verschillende religies

 

Het jodendom is in Israel de grootste religie. Daarnaast vind je er ook nog twee andere grote religies terug: het christendom en de islam. Lees hieronder wat deze religies inhouden. Binnenkort vind je hier ook meer informatie terug over de overige religies die in Israel aanwezig zijn, waaronder het geloof van de Druzen en de Bahai.

 

 

Jodendom

Het joodse geloof is erg oud, zeker wel 4000 jaar. De basisideeŽn en de regels zijn vastgelegd in verschillende heilige boeken, die gezamenlijk de Tenach of Hebreeuwse Bijbel genoemd worden. Hierin staat ook beschreven hoe het geloof is ontstaan.

Christendom

Het christendom is jonger dan het jodendom omdat het ongeveer 2000 jaar geleden is ontstaan. Alle ideeŽn en regels staan omschreven in de christelijke Bijbel. Dit bestaat uit het Oude Testament, een tekst letterlijk overgenomen uit de joodse Tenach, en een aanvulling hierop, het Nieuwe Testament. Met andere woorden: het is een soort aanpassing van het joodse geloof. Christendom vereert dan ook dezelfde God als de joden.

Islam

De islam is veel jonger dan jodendom en christendom aangezien het Ďpasí 1300 jaar oud is. De regels en wetten van de islam staan allemaal vermeld in de Koran, het heilige boek van de islam. In dit boek staan ook stukken tekst die voorkomen in zowel de Tenach als de christelijke Bijbel.