Het verhaal van..... Luc

Er was eens...

...een jongetje van 10 jaar. Dat jongetje ben ik. Afgelopen zomervakantie ben ik, samen met mijn ouders en mijn broer en zus, naar Israël geweest. Waarom we juist daar naartoe gingen? Nou mijn ouders hebben elkaar daar leren kennen en ze wilden ons dat mooie land ook laten zien. Het was wel even anders als andere jaren. Normaal gaan we naar Frankrijk, dan pakken we alles in en stappen we in de auto en rijden er naartoe. Dit jaar was dat anders. Maanden van te voren gingen we al vliegtickets kopen en lagen er allemaal kaarten op tafel. We gingen kijken waar we allemaal heen konden gaan en wat leuk zou zijn voor iedereen. We hebben er heel veel mooie dingen gezien en leuke dingen gedaan. Daar zal ik eens iets meer over vertellen:

De aankomst

Het was al laat toen we aankwamen en moesten goed zoeken naar ons hotel maar toen we eindelijk in ons bed lagen hebben we heerlijk geslapen.
De volgende dag gingen we van Tel-Aviv lopen naar Jaffa. Het was ongeveer een uur lopen. Daarna gingen we nog naar het strand.

Kibboets Shoresh

De volgende dag pakten we alles weer in en reden we verder naar kibbutz Shoresh vlak bij Jeruzalem. Onderweg gaan we nog naar Mini-Israël. Dat was een soort madurodam alleen dan van Israël. Je zag daar allemaal plekken waar we de rest van de vakantie ook nog een keer heen zouden gaan. Het was erg warm buiten toen we aankwamen bij Shoresh maar in ons huisje was het heel koel door de airco dat was erg fijn want als het te warm is kom ik niet in slaap. Maar we gingen nog niet slapen we gingen eerst nog wat eten. Toen we aan het eten waren zaten er militairen buiten en mijn moeder vroeg of ik met ze op de foto mocht en dat mocht. De volgende ochtend kregen we een picknick mandje met eten erin, dat zag er heel grappig uit en was erg lekker. Daarna gingen we dingen inpakken en op weg naar Jeruzalem.

Jeruzalem

We kwamen binnen door de jaffa gate, de straatjes waren heel smal in oud Jeruzalem. De weg naar de Klaagmuur was wel makkelijk te vinden en daar moest ik een keppeltje op en ik zag zelfs kleuters met een keppeltje. De orthodoxe joden hadden een grote hoge hoed op en ze hadden pijpenkrullen die onder hun hoed vandaan kwamen.

Toen zagen we iets vreemds er liep een man tussen het vrouwen gedeelte maar dat mag eigenlijk niet. Naar de Damascuspoort was het wel moeilijk om de juiste weg te vinden. Toen we buiten Jeruzalem waren gingen we naar de graf tuin. Daar kon je het graf van de Here Jezus zien. Vanaf daar kon je Golgotha zien waar Jezus aan het kruis gestorven is. Het leek echt op een schedel. Daarna gingen we naar de Hof van Getsemané. Vanaf daar kon je de gouden poort zien.

Caesarea

De volgende dag was het de 17 jarige trouwdag van m’n ouders en we gingen naar Caesarea. In Caesarea gingen we naar het strand maar helaas er hing een rode vlag dus we mochten het water niet in. Het ontbijt van de volgende ochtend was heerlijk.

Holocaustmuseum Yad Vashem

Vandaag gingen we naar Yad Vashem dat is van de oorlog, en daar was een zaal met vijf kaarsjes in het midden en daar omheen allemaal spiegels waardoor het er veel meer leken. En daar werden de namen van de kinderen opgenoemd die in de oorlog vermoord waren en alleen omdat ze joods waren. 

Naam: Luc

Woonplaats: Dalem, Nederland

Leeftijd: 10

Broers en zussen: 1 broer van 16 dat is Bert en 1 zus van 14 dat is Rose-Marie

Hobbies: vollyballen, voetballen, computeren en tv kijken. 

Op weg naar Ein Gev