De vakantie van... Limor

"Ik ben deze zomer in Israel geweest. We verbleven in Ashkelon in een mooi hotel. Het hotel had de vorm van een halve golfbal. Mijn vader wilde de hele tijd naar de familie, ik wilde de hele dag naar het zwembad en de gameroom, en mijn moeder wilde alleen maar archeologische dingen gaan kijken en doen. Eerst gingen we op bezoek bij Safta. Dat betekend in het Hebreeuws oma. Ik hoorde de hele tijd Hebreeuws om me heen, maar ik kon het niet verstaan.

Limor

Limor in de tunnels van Jeruzalem

En toen ben ik met mijn moeder meegeweest naar Jeruzalem, naar de tunnels in de stad van David. Het was heel spannend want ik heb ook nog twee andere tunnels gevonden. Die waren helemaal donker en we wisten niet wat aan het einde was. We vonden ook een jongen van 12 die Daniel hete en een meisje die precies op Elat leek, die naast hem stond. Dat was grappig. Want Elat en Daniel zijn de hoofdpersonen in mijn moeders boek. Ze waren dus echt samen in de tunnels van Jeruzalem. Het engste vond ik toen we het gat zagen die naar beneden ging waar ze door heen zijn geklommen. En we hadden geen licht toen we naar de tunnels gingen. Bij het water was het heel donker. Eerst wilde ik een klein lampje kopen, maar mijn moeder vond dat niet nodig, maar toen we bij de bron aankwamen was het zo donker dat mijn moeder zei: ga maar een lampje halen. Haha. Ook ging ik naar de opgraving van Megiddo. Daar heb ik een ochtend meegegraven. Ik heb bij de opgraving een handvat gevonden van een pot van vroeger, heel veel schreven en stenen. Later gingen we mijn oom bezoeken bij het politiebureau. Daar werkt hij als politieman. Het was heel cool want op het einde zag ik nog een echte boef. Het was een super leuke vakantie in Israel."

 


Zoals hierboven Limor al zelf schreef, bezocht ze samen met haar moeder (archeologe en kinderboekenschrijfster) en vader de tunnels van het Oude Jeruzalem. Haar moeder heeft pas een kinderboek geschreven over het Oude Jeruzalem. Een zoektocht naar de schat van Sion en deze tunnels komen daarin voor.

Kijk hieronder hoe ze op zoek gingen naar het oude Sion, de bron en de duistere grotten waar de hoofdpersonen uit het boek, Daniel en Elat, doorheen zijn gekropen. Ze beleefden een spannend avontuur en ontdekten dat onder de grond het oude Jeruzalem tot leven komt...

 

Naam: Limor Guetta

Woonplaats: Woerden, Nederland

Leeftijd: 9

Broers en zussen: 1 (half)broer, Sion

Hobbies: zingen, dansen, handstanden maken en ze houdt van dieren. 

 

 

In het boek "De Schat van Sion" is ene Daniel net in Sion (Jeruzalem) komen wonen en hij wil graag z'n handen uit de mouwen steken om de nieuwe stad te helpen bouwen. Maar zijn grote broer sluit hem buiten. Omdat hij toch zijn steentje wil bijdragen, gaat Daniel samen met zijn vriendinnetje Elat op zoek naar een schat voor de koning. Tijdens een wilde achtervolging vol verrassingen en avontuur proberen ze in een verborgen grot onder het paleis van de koning te komen. Maar de bewakers staan overal en de weg naar de schat lijkt niet zo eenvoudig als ze hadden gedacht. Duistere gangen vol gevaren, ijskoude waterbronnen, geheime tunnels en gruwelijke beesten komen op hun pad. Zou het ze lukken om de schat te vinden en die aan de koning te geven?

Ga naar de website van Jennifer Peersmann voor meer informatie.