Spinazie- en aardappeltaart van matzes

Ingredienten

8 middelgrote aardappels

ruim 550 gram kleingesneden spinazie

7 matzes

5 sjalotjes

425 gram ricotta kaas

150 gram mozzarellakaas

sap van 1 citroen

zout en peper

zonnebloemolie

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en snij ze in schijfjes. Bak ze licht in een pan totdat ze zacht zijn. Breng de aardappelen op smaak met zout en peper.

Snijd de sjalotjes klein en doe deze samen met de spinazie, de ricottakaas, het citroensap en zout en peper in een hoge pan. Mix dit allemaal. (Als je bevroren spinazie hebt, moet deze eerst even laten ontdooien in de pan)

Laat de matzes heel even weken in water totdat ze zachter zijn. Let op: ze mogen niet papperig worden!

Vet een ovenschaal licht in met zonnebloemolie. Leg vervolgens een laag uitgelekte matzes op de bodem van die ingevette schaal. Daarbovenop leg je de spinaziemix. Daar weer bovenop een laag aardappelschijfjes en vervolgens weer een laag uitgelekte matzes. Kruimel er dan wat mozzarellakaas overheen.

Bovenop de mozzarellakruimels leg je weer een laag spinaziemix en daarbovenop weer een laag aardappelschijfjes. Ga zo door tot de ingredienten op zijn of de ovenschaal vol is. Zorg er in ieder geval voor dat de bovenste laag met matzes is bedekt.

Bak het geheel in de oven (180º in een hete lucht oven) totdat de bovenste laag matzes goudkleurig is met wat bruine vlekjes. Het zal ongeveer 25 a 30 minuten duren.

Serveer de taart door het in vierkanten te snijden.

Eet smakelijk!