Lesbrief en boek

Kernpunten van het Israelisch-Palestijns conflict

Op HAVO en VWO scholen is het conflict tussen Israel en het Palestijnse volk regelmatig onderwerp van felle discussies. Er is waarschijnlijk geen vraagstuk in de wereld, dat zolang duurt en waarover zoveel meningen en emoties bestaan. Het lijkt alsof Israel, Arabieren en Palestijnen in een eindeloze, uitzichtloze strijd gewikkeld zijn. Toch zijn er in de loop der jaren vredesverdragen gesloten.

Over deze geschiedenis en de huidige ontwikkelingen is een uniek en informatief lespakket samengesteld. Een boek dat de kernpunten van het conflict tussen Israel en de Palestijnen op overzichtelijke wijze weergeeft en een lesbrief, die HAVO- en VWO-docenten in de klas kunnen gebruiken. Ook de laatste ontwikkelingen, zoals de Arabische opstanden, zijn beschreven.

Laat onwetendheid niet langer de discussie over het Midden-Oosten op school bepalen!
Bestel nu het boek en de lesbrief.

Over de auteur:

Hadassa Hirschfeld was tot 2007 adjunct-directeur van het Centrum Informatie en Documentatie over Israel (CIDI). Zij heeft geschiedenis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en was docente geschiedenis. Hirschfeld is thans directeur van de Interculturele Alliantie, een organisatie die anti-discriminatie trainingen geeft in het onderwijs.

Klik hier om te bestellen