Laatste nieuws

Molen van Montefiore in Jeruzalem draait weer

Kopafbeelding

31 augustus 2012 - Dinsdagavond werd de Montefiore molen in Jeruzalem feestelijk geopend. De molen is de enige in het hele Midden-Oosten en is opgeknapt door een Nederlandse organisatie. Na honderd jaar niet meer te hebben gewerkt draait de molen nu weer. De opening van de molen werd bijgewoond door de Israelische premier, de burgemeester van Jeruzalem Barkat, de Nederlandse ambassadeur in Israel Veldkamp, nazaten van Moses Montefiore en afgevaardigden van Nederlandse organisaties die de restauratie mogelijk hebben gemaakt.

Uitnodiging kinderboekpresentatie "Het mysterie van deleeuwentroon"

Kopafbeelding

Woensdag 10 oktober presenteert Jennifer Peersmann haar nieuwste boek, de derde van deze kinderboekenreeks alweer, 'Het mysterie van de Leeuwentroon'. De feestelijke presentatie begint om 14.00 in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 te Leiden. Het programma begint met muziek en toneel waarna Jennifer Peersmann zal vertellen over de kinderboekenreeks. Na het verhaal kunnen kinderen een interactieve Indiana Jones volgen en de festiviteiten worden afgesloten met een speurtocht in het museum. Wij hopen jullie daar te zien!

Israel heeft Wi-Fi ezels

Kopafbeelding

23 augustus 2012 - Kfar Kedem is een historisch themapark in het noorden van Israel. In het park stap je 1.000 tot 2.000 jaar terug in de tijd. Tijdens een bezoek aan het park kun je graan dorsen, ouderwetse gewaden dragen, olijven persen en rijden op een ezel door de glooiende heuvels. Dit is geen plek waar je verwacht je FaceBook pagina te kunnen updaten of even een Twitpic naar je vrienden te sturen om ze te laten zien dat je actief bezig bent op je vakantie. Toch lopen er nu ezels die een oplossing bieden, de Wi-Fi ezels.

Israelische koelkast op Mars

Kopafbeelding

22 augustus 2012 - Israel heeft een bijdrage geleverd aan de geavanceerde techniek die de Marslanding mogelijk heeft gemaakt van de Curiosity rover. Begin augustus bereikte het nieuwe mobiele Mars onderzoeksstation van NASA de planeet, na een reis van meer dan acht maanden door het melkwegstelsel. Curiosity heeft hiermee een reis van ongeveer 566 miljoen kilometer afgelegd en boorde zich daarna met succes door de atmosfeer van de rode planeet met een snelheid van bijna 21.000 kilometer per uur. Na de succesvolle landing van het mobiele laboratorium in de Gale krater sprongen de wetenschappers van NASA een gat in de lucht.

Anne Frank boom in Leiden gesloopt

Kopafbeelding

17 augustus 2012 - In het zuiden van het land zijn de scholen al begonnen, in Leiden beginnen de scholen komende maandag. Leraren van de Anne Frankschool in Leiden die zich kwamen voorbereiden op de lessen die zij de kinderen dit jaar gaan geven schokken zich bij de betreding van het schoolplein rot. De Anne Frankboom die in het midden van het schoolplein staat bleek afgebroken. Het enige dat nog rest is een stammetje van ongeveer een meter.