Luchtmacht

De Israelische luchtmacht (IAF) ontstond in de Onafhankelijkheidsoorlog (1948). Eerder was er "Sherut Avir", het luchtonderdeel van de Haganah. De Israelische luchtmacht bestond uit een kleine groep mensen met weinig materieel. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel vrijwilligers met materieel om dienst te doen bij de IAF.

Op 29 mei 1948 wordt de IAF voor de eerste keer ingezet. Met vier oude Tsjechoslowaakse Messerschmitt vliegtuigen (foto 1) werd de opmars van het Egyptische leger bij de haven van Ashdod tot stilstand gebracht. Tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog ondersteunde de IAF de grondtroepen, had luchtgevechten en deed luchtaanvallen op Caïro, Damascus en Amman. Nadat de oorlog beëindigd werd in 1949, keerden de vele vrijwilligers weer terug naar hun thuisland. De IAF bestond vanaf nu uit Israelische piloten.

          

Foto 1: Begin van de  IAF                       Foto 2: Eerste straaljager IAF

De IAF gaat zich na de Onafhankelijkheidsoorlog toeleggen op ontwikkeling. Er komen vliegbases, nieuwe vliegtuigen en ander benodigd materiaal. Sinds 1950 kan de IAF bruikbare luchtfoto’s maken en werd hierdoor een belangrijke leverancier van informatie. De IAF trad in 1953 toe tot het ‘Straaltijdperk’ met de “Meteor”, een Brits vliegtuig (foto 2). Tijdens de Suezcrisis (1956) voerde de IAF verschillende missies uit, zoals: dropping van parachutisten boven de Sinaï, vernietiging van de Egyptische communicatielijnen, reddingsoperaties ter ondersteuning van grondtroepen en luchtaanvallen.

In loop van de jaren zestig bleef de IAF nieuw materiaal aankopen en bleef gevechtstactieken trainen. In de eerste fase van de Zesdaagse Oorlog (1967) wordt de IAF op de proef gesteld. De IAF start operatie “Focus” en vernietigt in korte tijd bijna de gehele luchtmacht van Egypte en brengt grote schade toe aan de lcuhtmacht van Jordanië, Syrië en Irak. Doordat zij nu de lucht in handen had kon de IAF zich volledig gaan richten op ondersteuning van de grondtroepen.

Tijdens de woelige periode 1967-1970 moest de IAF zich op veel fronten inzetten. Intense gevechten vonden plaats langs de Egyptische grens. De IAF had luchtgevechten, deed aanvallen op raketbatterijen rond het Suez-kanaal en verrichte operaties diep in het hart van Egypte. Tevens werden gezamenlijke operaties uitgevoerd met grondtroepen in de Jordaan Vallei en bij het Egyptische front. De ontwikkeling van de IAF zat nu in een versnelling en tegen het einde van deze periode had de IAF zelfs onbemande vliegtuigen ontwikkeld. In 1970 vloog de eerste door Israel ontwikkelde UAV (Unmanned Aerial Vehicles).

 

 

 

Ezer Weizmann, de derde luchtmacht commandant van de Israelische luchtmacht, de neef is van de eerste president van Israel, Chaim Weizmann.